Turism, Uudised

24.09 korraldasime reisi- ja sündmuskorraldajatele Inspiratsioonipäeva Hiiumaal!

Meie 12 külalise jaoks algas päev lennureisiga Tallinnast Kärdla lennujaama. Esmalt tutvuti Nuutri Puhkemajad – Nuutri Villa & Tiismani Villaga, kus sai nautida Baabade Ave poolt kohalikest maitsetest valmistatud hommikubuffeed. Hiiumaa turismiklastri juhi Kristeli eestvedamisel toimus sissevise päevasaarel peituvasse.

Järgmisena tutvustas Martin Hiiumaa Spordikeskuse võimalusi, mis lisaks suurepärastele tenniseväljakutele ka sündmuspaigana tuntust kogub. Kärdla sadamas rääkis Tiit Reiside Raido menukast hülgevaatlusest, vesijalgrataste ja sup-laudade rendist, reisidest-tuuridest ning võimalusest privaatselt kaatriga merel käia. Viimast said külalised proovida nii uhkelt, et meri tagant vahutas!

Lennu- ja mereseikluste jätkuks oli paslik külastada Kärdla sadamas asuvat OUK Distilleryt, kus eestvedaja Henri aitas akvavitiga spinni tagasi paika. Seejärel oli aeg käia arteesiakaevul vett võtmas ja suunduda Tahkuna seiklustele. Tuletorni värava ees ootas sürpriis. Punane tuk-tuk värskete Hiiumaa Köök ja Pagar saiakeste, meloodiliste kõlade ning kuuma glögiga – Hiiumaa glögikohvikute päev (7.12) ei ole ju kaugel. Hiiu Rope ja Tahkuna Tuletorn juba ootasid, rakmeis ja rahvarõivas. Viis hakkajat võtsid instruktorite juhendamisel ette laskumise tuletornist ja kiitsid kogemust taevani. Mõni oleks rippuma jäänudki!

Edasi tõime külalised maa peale tagasi. Kohtusime Mihkli Talumuuseumis Hiiumaa Muuseumite juhataja Kauriga, kes lõi parasjagu küdeva suitsusauna, lammaste ja kusega värvitud villa läbi suurepärase ülevaate pakutavast ning võimalikest koostöökohtadest. Utoopia nr 9s kostitasime külalisi astelpajulonksu, kõrvitsasupi ja lestaga, et jäksaks Marco eestvedamisel avastada sadu meetreid Viscosa Kultuuritehast.

Suundusime seejärel Kärdlasse, KlaasiPanka, kus klaasikunstnik Kalli juhendamisel sai proovida klaasi lõikamist, põletamist ja sulatamist. Päeva võtsime kokku ja puhastasime meeled Lavendlitalus, kus perenaine Birthe kostitas omatoodetest valmistatud hea ja paremaga.

Jagatud muljed Hiiumaal kogetust olid positiivsed ja külalised sai lehvitatud naeru saatel lennule! Suurimad tänud meid külastanud reisi- ja sündmuskorraldajatele ning osalenud turismiasjalistele.

PS Joanna: ,,Nädala parim ilm oli loomulikult tellitud.”

Külalised: AS Tallink Group, GO Travel, Estravel, Baltic Tours, Kuoni Tumlare, Nordic Experience, Via Hansa ja Borealis Nordics, Prangli Reisid, VIP Reisid, BrandAbout, Elamusstuudio, WOW Events

#koostöö #visithiiumaa #hiiumaaturismiklaster #hiiumaaarenduskeskus

Foto: Hiiumaa turismiklaster