Turism, Uudised

Hiiumaa restoranide nädal kutsub gurmeeringreisile ümber Hiiumaa

Sel laupäeval alustab igasügisene traditsiooniline Hiiumaa Restoranide Nädal, mis kestab terve koolivaheaja – 19.-26. oktoobrini. Kokku kuus eriilmelist restorani pakuvad just selleks nädalaks koostatud spetsiaalmenüü järgi maitseelamusi Hiiumaa neljas erinevas punktis – Kärdlas, Käinas, Orjakus ning Kõrgessaares.

Lisaks geograafilisele tuurile läbi Hiiumaa põhja- ja lõunaranniku maaliliste sadamakohtade Kärdlas, Orjakus ja Kõrgessaares, on restoranide nädalal osalevad söögikohad loonud võimaluse kujuteldavaks maitserännakuks ümber maailma. Hiiumaa Pruulikoja Resto on oma grillid ja pajad kuumaks ajanud Mehhiko rütmides, serveeritakse tšilli ning jalopenoga rikastatud kreveti- ja liharoogasid, iiuMekk Resto Kassari tipus Orjaku sadamas aga esitleb Lõuna-Ameerika aktsendiga vasikamaksa ning Uruguai antrekooti. Käinas asuv Kao Thai on oma erimenüü koostanud tai köögi traditsioonide kohaselt, Kõrgessaare Utoopia ja Käina Tuuletorni kohvik Ruudi aga panevad lauale ehtsa hiiumaise menüü, milles aukohal on siiakala, kohalik hirvevasikas ja lambakarree.

Restoranide nädala menüüd, hinnad ning laudade broneerimiseks vajaliku info leiab selleks koostatud teemalehelt: Hiiumaa.ee/restoranide-nadal

Hiiumaa turismiklastri juht Kristel Peikel rõhutas, et peale toiduelamuste on Hiiumaa jätkuvalt ka sügisel külalistele avatud. „Hiiumaa rannad, metsad ja matkarajad Eesti puhtaima värske õhu ning kaunite loodusvaadetega on avatud ka sügisel ning erinevates asulates paiknevate restoranide külastamine annab hea võimaluse teha Hiiumaal üks ilus ringreis. Tasub tulla pikemalt kui vaid üheks lõunasöögiks ning lubada endale Hiiumaal ka tore õhtu virmaliste vaatlemise, saunatamise või tormimüha kuulamisega,“ soovitas Peikel. Hiiumaal toimuva kohta saab infot kodulehelt hiiumaa.ee.

Hiiumaa Restoranide Nädalat korraldab Hiiumaa turismiklaster, mis loodi 2021. aastal ja hetkel kuulub klastrisse 50 liiget. Hiiumaa turismiklastri tegevust toetatakse maakonna arengustrateegia elluviimise toetusmeetmest.

Sügisvärvides paradiisisaar ootab mekkima!

Lisainfo:
Kristel Peikel
Hiiumaa turismiklastri juht
5156329
kristel.peikel@hiiumaa.ee
www.hiiumaa.ee