Hiiumaa restoranide nädal kostitab hõrgutistega maailma eri paigust

Homme, 12. aprillil algab Hiiumaa restoranide nädal, mis kestab 19. aprillini ja mil kõik toiduhuvilised on taas Hiiumaale mekkima oodatud. Kaheksa päeva jooksul pakuvad kohalikud restoranid ja kohvikud põnevaid ja mitmekülgseid erimenüüsid.
Hiiumaa restoranide nädalal saab sel korral seeneravioole trühvli ja küüslauguse kastmega, säina tortelliine, valget kala, peedicarpacciot kitsejuustu ja kadakamarjakastmega, veiseliha ja krevette, aga ka merikuradi põske ja tallesüdame tartari.
Menüüvalikuga tehakse tänavu ühtlasi kummardus Prantsusmaale, kust iial ei puudu värskus, lihtsus, kergus ning mille road peegeldavad prantslaste kultuuri, eripärasid ning päikeselist eluolu.
Võimalus on nautida Mookatat (Hot Pot) – Tai BBQ-stiilis söömisviis, mis ühendab Korea BBQ ja Hiina Hot Poti parimad omadused. Ning pakutakse ka pidusööke, mis on inspireeritud suisa keskaegsetest retseptidest ja söömingutest.
Hiiumaa turismiklastri juhi Kristel Peikeli sõnul annab koolivaheajal toimuv restoranide nädala suurepärase põhjuse külastada elamuste- ja naudinguterohket paradiisisaart ning avastada selle võlusid juba enne suvehooaega.
„Meie erilise toidu nädal pakub head võimalust koos sõprade-tuttavatega toiduelamusi nautida ning kevadisel Hiiumaal eri paikadega tutvuda. Tegevusi saarel leidub kogu perele, samuti on aastaringselt avatud rannad ning metsa- ja matkarajad. Töögurmaanidele on saarel ka kaugtöö tegemise võimalus,“ kutsus Peikel.
Peikeli sõnul on Hiiumaa restoranide nädala üheks eesmärgiks tõsta esile neid söögikohti, mis Hiiumaal aastaringselt tegutsevad ja aidata neil turismihooaja alguseks õige hoog sisse saada. Sel korral on Hiiumaa restoranide nädala mekkimiskeskusteks Kärdla, Käina, Orjaku ja Kõrgessaare.
“Tulla tasub pikemalt kui vaid üheks lõunasöögiks ning lubada endale Hiiumaal ka tore õhtu virmaliste vaatlemise, saunatamise või päikesetõusu nautimisega,“ soovitas Peikel. Hiiumaal toimuva kohta saab infot kodulehelt hiiumaa.ee.
- Tutvu erimenüüdega siin: hiiumaa.ee/restoranidenadal.
- Reserveeri laud (kui tahad kindlamast kindlamalt mekkida).
Hiiumaa restoranide nädalat korraldab Hiiumaa turismiklaster.
Hiiumaa turismiklaster asutati 2021. aastal sooviga suurendada ettevõtjatega koostöös Hiiumaa kui merelise sihtkoha tuntust Eestis ja väljaspool. Hetkeseisuga on turismiklastril 50 liiget. Hiiumaa restoranide nädala korraldamist toetatakse maakonna arengustrateegia elluviimise toetusmeetmest.
Tule veeda kevadine koolivaheaeg Hiiumaal!
Lisainfo:
Kristel Peikel
Hiiumaa turismiklastri juht
5156329
kristel.peikel@hiiumaa.ee
www.hiiumaa.ee