Turism, Uudised

Hiiumaa restoranide nädal toob gurmaanideni erimenüüd maailma maitsete kastmes

Sel laupäeval alustab traditsiooniline sügisene Hiiumaa Restoranide Nädal, mis kestab 18.-25. oktoobrini. Koolivaheaeg Hiiumaal pakub võimalusi erinevateks tegevusteks, samas võib ka lihtsalt mere ääres lutsuviskamist harjutada.

Sündmust korraldava Hiiumaa  turismiklastri juht Kristel Peikel ütles, et tõsisematel gurmaanidel on laevapiletid ja lauad juba broneeritud.

„Ka seekord on meil nimekirjas kuus omanäolist restorani neljas erinevas asukohas. Eks osalejate nimekiri aja jooksul vaheldub, kuid sündmuse mõte ja sisu jäävad samaks – head maitseelamused meeldivas miljöös ja suurepärases seltskonnas. Tore, et saame tutvustada ka uusi kohti,“ märkis Peikel. Sellesügisese restoranide nädala uuenduseks on ka see, et osalejate koostööpartneriks on Käinas asuv Hiiumaa Lihatööstus, kes tagab, et kasutatav tooraine on aus, mahe ja maitsev.

Uustulnukana ootab külalisi nii Hiiumaalt kui mandrilt Käina COOP-i majas vastselt avatud restoran KrattHouse, kus restoranide nädala erimenüüs on vägagi hiiumaised road: tallelihast käsitööpelmeenid ja säinakotlett, magustoiduks šokolaadiga brownikook.

Samuti Käinas asuv Tuuletorni kohvik Ruudi pakub erimenüüs portobello seent, tartar-juustupalli, mudilafileed ja datlikooki ning roogade vahepeal võimalust külastada elamuskeskuse ekspositsiooni, ronida ronimisseinal või mängida Bowlingut.

Orjaku sadamas asuv IiuMekk üllatab madalal temperatuuril küpsetatud meriforelli ja seakõhuga, desserdiks kondentspiimakreemiga passionvili. Maailma ilusaimas väikesadamas saab ka mere ääres jalutada ning hea ilma korral kohalikelt kaluritelt küsida, mida meri täna andis.

Kõrgessaares asuv Viscosa restoran Utoopia nr 9 alustab särtsaka mehhikopärase eelroaga, sellele järgneb kohalik hõrk hirvefilee ning magustoiduks viivad Utoopia kokad külalised klassikalise panna cottaga hoopis Itaaliasse.

Kärdlas asuv Hiiumaa Pruulikoja Resto esitleb sel korral vana hea Inglismaa köögi toekaid traditsioonilisi roogi. Pubilikus, samas ka koduses menüüs on lihtsaid talutoite ja keerulisemaid restoraniroogasid, mille juurde soovitab just sobilikud joogid sommeljee Kristel Niit.

Kärdla Rannapaargu Restoran teeb kummarduse Hiiumaa kohaliku köögi maitsetele ja sügisandidele. Menüüs on haugiravioolid, seakõht, kukeseened ja kõrvitsamousse.

„Paargu-, see tähendab hiiu keeles suvekööki, kus tehti süüa peamiselt suvel. Kuid Rannapaargus on meil väga pikkade traditsioonidega köök, mis töötab aastaringselt. Rannapaargusse tasub tulla ka seepärast, et paargu juures päikeseloojangu lahe ääres on valminud uus Rannapaargu Hotel Kompass, mille mini-SPA ja merevaatega numbritoad lisavad Kärdla turismiskeenesse just oodatud uudse lähenemisega võimalusi,“ märkis Peikel.

Hiiumaa turismiklastri juht rõhutas, et peale restoraninädala toiduelamuste ootavad Hiiumaal jätkuvalt ka rannad, metsad, matkarajad, sadamad, tuletornid, muuseumid, spordikeskused, kontserdid ja näitused.

„Värske küsitluse kohaselt on suurem osa meie külastajatest märganud, et Hiiumaale on viimase aastaga lisandunud ohtralt mitmesuguseid kultuuri-, meelelahutus-, spordi- ja muid tegevusi. Tasub tulla vaatama,“ soovitas Peikel.

Et Hiiumaa restoranide nädal on populaarne, soovitas Peikel soovitud restoranis eelnevalt laud broneerida ja toidud ette tellida. Restoranide asukohad, menüüd ja broneerimine: https://hiiumaa.ee/restoranidenadal/

Tule veeda sügisene koolivaheaeg Hiiumaal!
Tule nautlema!

Lisainfo:
Kristel Peikel
Hiiumaa turismiklastri juht
5156329
kristel.peikel@hiiumaa.ee
www.hiiumaa.ee