Hiiumaa sügisesel restoranide nädalal osalevad just selleks sündmuseks valminud erimenüüdega kaheksa eriilmelist restorani. Gurmee-pakkumiste hinnad jäävad vahemikku 15-25 eurot, toiduvalik ja laud on soovitav ette broneerida.
Sel laupäeval tähistataval soome-ugri hõimupäeval alustab Hiiumaal sügisene restoranide nädal.
21.-28. oktoobrini vältaval maitsete festivalil pakuvad kohalikud restoranid ja kohvikud erimenüüd. Kuna tegemist on koolivaheaja nädalaga, siis on saarel erinevaid tegevusi lastele ning külastajaid ootab koolivaheaja filmiprogrammiga Hiiumaa kino. Samuti on avatud metsa- ja matkarajad. Töögurmaanidele pakutakse saarel ka kaugtöö tegemise võimalust.
Seekordse restoranide nädala osalejad on (tähestikulises järjekorras) Ambroosia Kreeka Kohvik & Grill, Hiiumaa Pruulikoja Resto, Kao Thai, Mamma Mia, Rannapaargu restoran, Šampanjabaar ja resto Kork, Teite Möte ja Tuuletorni kohvik Ruudi.
Hiiumaa turismiklastri juht Kristel Üksvärav märkis, et suviti on häid toidukohti Hiiumaal rohkem, kuid restoranide nädala eesmärk on tõsta esile neid, kes saarel aastaringselt tegutsevad ja vastu peavad.
„Läbilõige Hiiumaal pakutavatest erinevatest köökidest on restoranide nädalal esindatud. On mitu Hiiu maitsete pakkujat näiteks Tareste lahe ääres asuv ajalooline Rannapaargu või Tuuletorni kohvik Ruudi Käinas. Aga valida saab ka kreeka, tai, itaalia ning ehk veel mõne eksootilisema kulinaariapiirkonna toitude vahel,“ julgustas Üksvärav restoranide nädala maitsete testimisel osalema.
Restoranide nädala käigus pakuvad toidukohad tavapärasest erinevat toiduvalikut. Kiirema ja parema teeninduse pakkumiseks on koostatud kompleksmenüüd, mis sisaldavad erinevaid toite eelroogadest magustoitudeni. Hinnad jäävad vahemikku 15-25 eurot. Vesi kuulub enamasti hinna sisse, muud joogid tuleb lisaks tellida. Laudade broneerimiseks ning erimenüüde tellimiseks saab soetada vautšeri kodulehe https://hiiumaa.ee/restoranide-nadal/ kaudu.
“Soovitan osta vautšerid ette ja ka laud kinni panna. Kevadise restoranide nädala kogemus näitas, et Hiiumaa söögikohtade saalid täituvad ka väljaspool rannahooaega kiiresti,” märkis Üksvärav.
Hiiumaa Restoranide Nädalat korraldab Hiiumaa turismiklaster. Turismiklastri tegevusi toetab Euroopa Regionaalarengu Fond Piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetme kaudu.
Lisainfo:
Kristel Üksvärav
Hiiumaa turismiklastri juht
5156329
kristel.uksvarav@hiiumaa.ee
www.hiiumaa.ee