Ettevõtjale, Uudised

Vestlusõhtu ettevõtjatega: kohaliku toidu tootmine ja töötlemine

Nii nagu mujal piirkondades, on ka Hiiumaal aastaid toodud esile kohaliku toidutootmise olulisust ja arendamise vajadust. Pisikese Hiiumaa kohta on küll kirju väiketootjate hulk, kuid Hiiumaalt väljapoole jõuavad vähesed kaubamärgid.
Kui keeruline ja kulukas on kaasaegses maailmas tootearendus ning millest jääb puudu, et olla väiketootjana edukas ka mandri-Eestis või eksportturgudel?
Millised on kohaliku väiketootja mured ja rõõmud seoses tooraine kättesaadavuse, valmistoodangu realiseerimise, logistika, tööjõu, energiakriisi ning üldise palgasurvega?
Kas kohalik tarbija oskab hinnata ka kohaliku toote tegelikku väärtust või saab ostuotsuse tegemisel määravaks ikkagi vaid rahakott?
Kuidas leida tasakaal kohaliku toodangu suurema osakaalu ning kohalike ressursside säästlikumal kasutamisel?

Teemasse toovad läbi paneeldiskussiooni selgust kohalikud toiduvaldkonna ettevõtjad:

 Kaja Antons (Hiiumaa Köök ja Pagar)
• Sven Kriggulson (HiiuMari)
• Ivo Lõppe, (Hiiu Roheline)
• Siim Rätsep (Hõbekala)
• Kaire Vannas (Lepaniidi mahetalu)

Üritus toimub 23. märtsil kell 18:00 Rannapaargus.

Osavõtuks on vajalik eelregistreerimine: https://forms.office.com/e/VHaNUiVpxi

Lisaks kohapealsele osavõtule on võimalik vestlusõhtut jälgida ka veebiülekande vaheldusel (link saadetakse vahetult enne üritust).
Nii ürituse eel kui jooksul on võimalik saata valdkonnaga seotud küsimusi e-posti aadressile vestlus@hiiumaa.live. 

Lisainfo: Angela Koit, tel 5041337, e-post angela.koit@hiiumaa.ee
Vestlusõhtu toimumist toetab Euroopa Regionaalarengu Fond.